Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  در تخته گاز رفتن قیمت دلار، از همه بیشتر کالاهایی که برای تولیدشان یا مواد اولیه وارد می شود یا کالاهای وارداتی هستند دستخوش افزایش قیمت شده اند.

لوازم خانگی، لوازم آرایشی و بهداشتی، تجهیزات خانه، خودرو و بسیاری دیگر از لوازم، قیمتشان با دلار سر و کار دارد اما در این بین خودرو به دلیل محبوبیت و کاربرد بیشتر بیش از سایرین در کانون توجه قرار می گیرد و بسیاری از مردم علی رغم احساس افزایش قیمت در کالاهای مختلف حساسیت بیشتری به افزایش قیمت خودرو نشان می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک خودرو متشکل از ۳ هزار قطعه کوچک و بزرگ است؛ قطعاتی که یا کاملا وارداتی و برای ساخت آن در داخل کشور نیاز به خروج ارز و واردات موادی، چون فولاد، آلومینیوم، شیشه، چون و ... دارد. به طور کلی بر اساس گفته کارشناسان و بر اساس محاسبات صورت گرفته با توجه به افزایش قیمت دلار، قیمت نهاده‌های تولید افزایش یافته و بالا و پایین شدن آن دست خوش تغییر شده است.

امروز مشکلات تولید خودرو زیاد شده و ساز و کار شرکت‌ها در فروش محصولات و مدیریت بازار مشخص نیست. به گفته کارشناسان صنعت خودرو مشخص نیست خودروسازان ما دولتی یا خصوصی هستند و همین موضوع اثرات نامناسب خود را در تصمیم گیری‌ها خواهد گذاشت.

کارشناسان صنعت خودرو معتقد هستند تا زمانی که نرخ ارز به ثبات نرسد شاهد افزایش قیمت خودرو تا پایان سال همچنین در سال آینده خواهیم بود. موضوع کاهش عرضه با بهانه‌های مختلف، به رویه همیشگی افزایش قیمت این محصول تبدیل شده است و با توجه به اینکه بازار خودرو به ثبات نسبی رسیده اما انحصار در این صنعت هر بار منجر به افزایش قیمت این کالا می شود.

بیشتر بخوانید: جزئیات قیمت خودرو در ۷ مرداد ۹۸ / بازگشت قیمت به آگهی‌سایت‌ها تبعات منفی در بازار دارد 

افزایش قیمت ۲۰ درصدی وارداتی ها در واکنش به نرخ ارز

مهدی دادفر دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره افزایش قیمت خودرو در سال آینده، گفت: مصرف بنزین  خودروهای وارداتی صدی ۹ تا ۱۰ لیتر بنزین است اما به دلیل دوام این خودروها افراد زیادی تمایل به استفاده از آنها را دارند که این امر موجب  تحول قیمتی در بازار خودروهای وارداتی می شود.

به گفته دبیر انجمن واردکنندگان خودرو برآوردهای حاصل از اوضاع درآمدی دولتی در لایحه بودجه سال آینده و ادامه ممنوعیت واردات خودرو  از دیگر اتفاقات موثر بر بازار قیمت خودروهای وارداتی است.

او با بیان اینکه عدم ترخیص خودروهای باقی مانده در گمرک  باعث می شود بازار این خودروها در سال آینده نیز ملتهب شود، گفت: این امر باعث می شود در سال آینده نیز شاهد افزایش قیمت خودرو باشیم. 

دادفر با اشاره به اینکه نرخ ارز بر قیمت خودروهای هیبریدی اثر می گذارد، گفت: نوسانات نرخ ارز نه تنها بر قیمت خودروهای وارداتی بلکه در قیمت خودروهای هیبریدی نیز تاثیر خواهد گذاشت البته این رشد قیمت با توجه به نرخ بنزین منطقی است و می تواند هزینه سوخت مصرف کنندگان را جبران می کند.

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو معتقد است  با توجه به اوضاع فعلی بازار تولید و نوسانات ارزی، سال آینده شاهد جهش قیمت جدیدی در بازار خودرو خواهیم بود.

افزایش قیمت سرعتی خودرو در سال ۹۹

کاظم نیک‌خواه کارشناس صنعت خودرو در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره افزایش قیمت خودرو بعد از شب عید، گفت: اکنون عرضه خودرو در کف بازار زیاد است. اگر چنانچه شرایط بدی پیش بیاید خودرو گران‌تر خواهد شد، اما اگر اکنون به یک ثباتی برسیم شاهد افزایش قیمت خودرو پس از عید نخواهیم بود.

نیک‌خواه بیان کرد: برخی از فروشندگان خودرو معتقد هستند قیمت خودرو بعد از عید به سه برابر خواهد رسید. افزایش قیمت بنزین تاثیر منفی در بازار خودرو برجای گذاشت چرا که تقاضای مردم به خرید خودرو‌های پر مصرف کاهش یافت و از طرف دیگر گزینه‌ای برای تولید خودرو‌های کم مصرف از سوی خودروسازان دیده نمی‌شود.

این کارشناس صنعت خودرو تشریح کرد: یکی از مشکلات افزایش قیمت خودرو، بی ثباتی نرخ ارز است و اگر این بی ثباتی پس از تعطیلات نوروزی باشد، شاهد افزایش قمیت خودرو پس از عید خواهیم بود.

او با بیان اینکه عرضه خودرو‌های کم مصرف از سوی خودروسازان به طور چشم‌گیری کاهش یافته است، گفت: مشکلی که این روز‌ها گریبان‌گیر بخش کلان اقتصاد شده است،  به بحث تورم و کاهش بودجه دولت باز می‌گردد. کسری بودجه باعث شده که دولتی‌ها به خلق پول و تزریق نقدینگی به بازار اقدام کنند.

این کارشناس صنعت خودرو معتقد است تا زمانی که این سیاست‌های دولت مبنی بر چاپ پول و افزایش نقدینگی در کشور وجود داشته باشد، قیمت خودرو نوسان خواهد داشت.

نیک خواه با بیان اینکه میزان نوسان قیمت خودرو به افزایش میزان تقاضا و کنترل قیمت دلار بستگی دارد، گفت: چنانچه سیاست‌های دولت در حوزه پولی ادامه داشته باشد قطعا سال ۹۹ هم با افزایش قیمت خودرو مواجه هستیم.

نوسانات دلاری موثر در قیمت خودرو

امیرحسین کارشناس صنعت خودرو در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره افزایش قیمت خودرو بعد از شب عید، گفت:  قیمت دلار هم اکنون در حال تغییر و نوسان است که باعث افزایش قیمت خودرو می شود.

او با بیان اینکه افزایش قیمت خودرو به اقتصاد کلان کشور باز می‌گردد، گفت: با توجه به اتفاقات اخیر قیمت دلار هم تغییر پیدا کرد که موجب ایجاد نوسان در قیمت خودرو‌ شد. نوسان‌های اخیر ربطی به خودروسازان ندارد ضمن این که تیراژ تولید بالا رفته، ولی قیمت خودرو در بازار پایین نیامده است.

او در خصوص توقف تولید پراید و پژو ۴۰۵، گفت: توقف تولید پراید و پژو ۴۰۵ باعث بروز تنش هایی در بازار می شود اما این دسته از خودروها باید متوقف شوند چراکه نه تنها باید یورو ۵ شوند بلکه استاندارد‌های ۸۵ گانه را باید دریافت کنند که با اعمال این تغییرات قیمت آن نیز افزایش چشمگیر خواهد داشت.

این کارشناس صنعت خودرو با تاکید بر اینکه برای گرفتن استاندارد‌های جدید نیاز به یک سری از تجهیزات وجود دارد که موجب افزایش قیمت می‌شود، گفت: قرار است که تیبا را جایگزین پراید کنند که هم اکنون این خودرو  ۱۰ میلیون تومان گران تر از پراید است که باید استاندارد آن را تغییر دهند و آن یورو ۵ شود که در نتیجه قیمت آن نیز گران تر از حالا خواهد شد و می توان گفت در سال آینده  با اعمال این تغییرات قیمت این خودرو نیز افزایش خواهد داشت نرخ آن به بیش از ۷۰ میلیون تومان می‌رسد.

کاکایی با بیان اینکه  ارزان‌ترین خودروی موجود پس از پراید که می‌تواند با توجه به ظاهر و ساختار سازه و بدنه استاندارد‌ها را پاس کند تیبا است، گفت: سال آینده تمام خودرو‌ها باید براساس استاندارد یورو ۵ تولید شود ضمن این که استاندارد‌های ۸۵ گانه را هم پاس کنند. البته در این بین باید گفت که این استاندار‌ها را تصمیم گرفتند به طور ۸۲ گانه اجرا کنند و ۳ مورد از آن‌ها را قبول کردند که اجرا نشود، چون واجب نیستند.

او ادامه داد: این موارد موجب می‌شود قیمت خودرو‌ها بالا رود بنابراین به همین خاطر است که کشش بازار برای خودرویی مانند پراید بسیار خوب می‌شود.

حال باید دید آیا در صورت تولید انبوه خودرو‌های داخلی می‌تواند به سرعت تقاضای بازار را پاسخ دهد و مانع از تب قیمت در بازار خودرو در سال آینده شود و قیمت‌ها را تثبیت کند؟ که اگر تولید نتواند مانع از این شرایط شود مجددا به جریان قیمتی چند ماه اخیر باز خواهیم گشت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت خودرو اخبار اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۰۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرامش در بازار خودرو

منحنی قیمت خودرو در بازار هرچند این روز‌ها و نسبت به نیمه فروردین روندی نزولی به خود گرفته است، با این حال کف قیمت هنوز فاصله زیادی با رکورد‌های قیمتی اواسط اسفند پارسال دارد. بررسی روند قیمتی خودرو از ۱۵فروردین تا نیمه اردیبهشت حکایت از کاهش ۳درصدی قیمت دارد.

منحنی قیمت خودرو در بازار آزاد هرچند این روز‌ها و نسبت به نیمه فروردین روندی نزولی به خود گرفته، با‌این‌حال کف قیمت هنوز فاصله‌ای طولانی با رکورد‌های قیمتی اواسط اسفند پارسال دارد. اطلاعات رسیده از بازار خودرو، حکایت از آرامش قیمتی کلی و حتی در مورد برخی خودرو‌ها افت قیمت دارد؛ ضمن اینکه ظاهرا خرید و فروش چندانی نیز صورت نمی‌گیرد. میانگین قیمت ۱۰ خودروی منتخب داخلی و مونتاژی در نیمه اردیبهشت امسال، افت حدودا سه‌درصدی را نسبت به نیمه فروردین به خود می‌بیند.

در فروردین امسال به دلایل مختلف به‌خصوص رشد انتظارات تورمی، صعود قیمت ارز و تحولات منطقه‌ای، قیمت خودرو نیز روندی افزایشی به خود گرفت، به نحوی که مرز‌های قیمتی حسابی جا‌به‌جا شد. برخی خودرو‌های داخلی به قیمت بالای یک‌میلیارد تومان رسیدند و برخی دیگر نیز از ۵۰۰ میلیون تومان رد شدند.

در این ماه، ارز رشد قیمت قابل‌توجهی به ثبت رساند، تا حدی که در مقطعی (پاسخ پهپادی و موشکی ایران به حملات رژیم صهیونیستی) قیمت دلار برای چند ساعت به ۷۰ هزار تومان هم رسید. هرچند در چنین رویداد‌هایی معمولا کالا‌هایی مانند خودرو روند قیمتی نزولی به خود می‌گیرند، اما در فروردین، بازار خودرو بیشتر از بازار ارز خط گرفت تا آژیر جنگ. از همین رو قیمت خودرو تقریبا پابه‌پای ارز پیش رفت و کم نیاورد، به نحوی که در اواخر فروردین منحنی قیمت به اوج رسید.

اما اتفاقات سیاسی رخ‌داده، به‌خصوص به وقوع پیوستن پیش‌بینی‌ها مبنی بر بروز جنگ، از انتظارات تورمی کاست و قیمت ارز را هم کاهشی کرد. در نتیجه، بازار خودرو نیز روند نزولی خود را از اواخر فروردین سر گرفت، روندی که تا به امروز کم‌و‌بیش ادامه داشته است.

در حال حاضر معاملات چندانی در بازار خودرو‌های صفرکیلومتر صورت نمی‌گیرد و آرامشی نسبی بر منحنی قیمت خودرو‌های داخلی و مونتاژی سایه انداخته است. به نظر می‌رسد این روند مشروط بر اینکه اتفاقات تحریک‌کننده‌ای مانند وقایع سیاسی، به‌خصوص تنش‌های منطقه‌ای، رخ ندهد، به صورت نسبی ادامه‌دار خواهد بود. چنین اتفاقاتی می‌تواند زمینه‌ساز رشد انتظارات تورمی و قیمت ارز شود و به تبع آنها، منحنی قیمت در بازار خودرو هم رشد می‌کند.

البته در سال جاری مسائل سیاسی دیگری نیز هست که می‌تواند به صورت غیر‌مستقیم منحنی قیمت خودرو را جابه‌جا کند، از جمله نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در آبان‌ماه امسال و همچنین توافقات احتمالی هسته‌ای. همچنین پیروز نشدن دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، می‌تواند به کاهش انتظارات تورمی و قیمت ارز منجر شود و خیر آن به بازار خودرو هم خواهد رسید.

از آن سو با رخ دادن اتفاقی مانند پیروزی ترامپ در انتخابات پیش روی آمریکا (با توجه به مواضع تندش در قبال ایران) می‌تواند منجر به رشد انتظارات و صعود قیمت ارز و در نتیجه، ثبت رکورد‌های قیمتی جدید در بازار خودرو شود.

البته جدا از مسائل سیاسی و تنش‌های منطقه‌ای که می‌تواند صعود قیمت ارز و انتظارات تورمی را بار دیگر رقم بزند، اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها نیز منجر به رشد قیمت در بازار آزاد خواهد شد. خودروسازان در انتظار اقدام وزارت صمت مبنی بر صدور مجوز افزایش قیمت محصولاتشان هستند، اتفاقی که به نظر می‌رسد دیر و زود دارد، اما سوخت‌وسوز نه.

از آخرین اصلاح رسمی قیمت خودرو‌های داخلی بیش از یک سال می‌گذرد و سیاستگذار فعلا رسما حرفی از صدور مجوز جدید برای تغییر قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها نزده است. تجربه نشان می‌دهد به دلیل فاصله بسیار زیاد بین قیمت کارخانه و بازار خودروها، افزایش قیمت در مبدا، قیمت در بازار آزاد را نیز تحریک خواهد کرد؛ بنابراین اگر قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها اصلاح شود، افزایش قیمت در بازار آزاد نیز محتمل است.

افت قیمت تا ۱۰۰ میلیون

نگاهی به قیمت ۱۰ خودروی منتخب داخلی و مونتاژی بیندازیم و ببینیم طی یک ماه گذشته چه تغییری در منحنی قیمت آن‌ها رخ داده است. برای این بررسی، هفت خودروی داخلی شامل پژوپارس XU۷P، پژو ۲۰۷ اتومات پاناروما، تارا اتومات V۲، دنا پلاس توربو شارژ اتومات، رانا پلاس، ساینا دنده‌ای و سمند سورن را به همراه سه خودروی مونتاژی شامل ام‌وی‌ام X۲۲ اتومات، جک S۳ و دیگنیتی پرایم را در نظر گرفته‌ایم.

در این بین، پژوپارس XU۷P در نیمه فروردین امسال ۷۳۰ میلیون تومان قیمت داشته، اما در نیمه ماه جاری با افتی ۳۰ میلیون تومانی مواجه شده است.

پژو ۲۰۷ اتومات پانوراما هم که در نیمه فروردین خودرویی یک‌میلیارد و ۷۰ میلیون تومانی بوده، در نیمه اردیبهشت ۳۰ میلیون تومان از ارزش خود را از دست داده است. تارای اتومات مدل V۲ نیز قیمت ۱۰ رقمی خود را از دست داده و ارزش آن در بازار آزاد با ۲۰ میلیون تومان افت، به ۹۸۰ میلیون تومان رسیده است.

افت قیمت دامان دنا پلاس توربو شارژ را هم گرفته، به نحوی که قیمت این خودرو در بازه زمانی تحت بررسی بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان افت را به خود دیده است. خودرو‌های عمومی‌تر مانند رانا، ساینا و سورن نیز افت قیمت داشته‌اند، منتها بسیار کمتر از امثال دنا. به عنوان مثال، قیمت سمند سورن از ۸۴۰ میلیون تومان در نیمه فروردین امسال به ۸۲۵ میلیون تومان در وسط اردیبهشت رسیده است.

یا ساینای دنده‌ای و رانا پلاس هر دو بین پنج تا ۱۰ میلیون تومان افت قیمت را در بازه زمانی تحت بررسی تجربه کرده‌اند. در بین خودرو‌های مونتاژی هم ام‌وی‌ام X۲۲ اتومات که اخیرا درگیر فراخوان از سوی شرکت مونتاژ‌کننده آن در داخل کشور شده، افت قیمت اندکی در حدود ۱۰ میلیون تومان را نسبت به نیمه فروردین به ثبت رسانده است. جک S۳ اتومات هم در همین حدود افت قیمت داشته و قیمت آن به یک‌میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان رسیده است.

این در حالی است که قیمت دیگنیتی پرایم از دو‌میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در نیمه فروردین امسال به د‌ومیلیارد و ۷۰ میلیون تومان در نیمه اردیبهشت نزول کرده است.

دیگر خبرها

  • آرامش در بازار خودرو
  • یک پیش بینی جدید درباره‌ی قیمت بیت کوین /پیشروی تا کجاست؟
  • افزایش دما از فردا در اردبیل پیش‌بینی می‌شود
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت +جدول
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • گرانی بنزین عامل خرید خودرو‌های برقی می‌شود؟
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید